E-Twinning Gelenekten Geleceğe Projesi

GELENEKTEN GELECEĞE PROJESİ

GELENEKTEN GELECEĞE

Kültür bir toplumu diğer toplumlardan farklı kılan, geçmişten beri değişerek ve gelişerek devam eden; sanatı, inançları, örf ve adetleri, anlayış ve davranışları ile onun kimliğini ve benliğini oluşturan yaşayış ve düşünüş tarzıdır.

Öğrencilerin kendi benliklerini ve yaşayışlarını anlaması, yaşadığı topluma adapte olup hayatını idame ettirebilmesinin hir yolu kültürünü yani kültürel miras unsurlarını iyi bir şekilde öğrenmesinden gecer. Kültürel miras bu bağlamda öğrencilerimizin kültürlerini iyi tanıması, kültür bilinciyle tarihini öğrenmesi, kültür ögelerine değer verip onları koruması, toplum içinde birlik içinde çokluk olmayı benimsemesi ve bunları yaparken de Web 2 araçları kullanılarak öğrencilere bunların özümsetilmesi hedeflenmektedir.

1- Öğrencilerimizin kültürel miras konusunda bilinçlenmesini sağlamak.

2- Öğrencilerimizin dijital yetkinliklerini geliştirmek.

3- Öğrencilerimize kültür değerlerini koruma sorumluluğu bilincini sağlamak.

4- Kültürel miras konusunda öğrencilerin kimliğini daha da iyi tanımasını sağlamak.

5- Öğrencilerin farklı kültürel mirası tanımasına katkı sağlamak

6- Öğrencilerin kültürel miras ve değerleri koruma konusunda geliştirmek.

7- Kültürel mirasla ilgili kavramların müfredata eklenerek öğrencilerin bu kavramları öğrenmelerini sağlamak.

8- Çeşitli etkinlikler ve projeler aracılığıyla çocukların kültürel mirasa ve değerlere olan ilgisini arttırmak.

07-05-202407-05-202407-05-202407-05-202407-05-202407-05-2024

Yayın: 07.05.2024 - Güncelleme: 07.05.2024 18:03 - Görüntülenme: 13